Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Birgitta Lindqvist
Bild: Birgitta Lindqvist

Blomstertjuv härjar i Högsbo

I natt blev jag bestulen av en hortensia. Den stod i en vacker blå kruka i entrén på vår fastighet i Högsbo. Det var ett ovanligt vackert exemplar, skriver Anita Bertelsen.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

De vita blommorna, som skiftade en aning i ljusgrönt, stod så vackert mot den röda tegelväggen. Ja, den förgyllde verkligen vår entré.

Jag bor två trappor upp och tog som mål att varje dag att ta mig ner för de två trapporna, så att jag kunde vattna min blomma.

Det kan inte ha varit en gammal och skröplig tjuv, som stal den här krukan, för den var rejält tung. Dessutom var växten hög med många blommor. Man såg inga spår efter den. Inga avbrutna blommor. Inga blad. Spårlöst försvunnen.

Det var nog en blomsterälskare som tog den. Jag hoppas att hen har gett den ett gott nytt hem och att den får vatten åtminstone varannan dag. En gång i veckan behöver den lite blomsternäring, om den skall hålla formen.

Jag undrar om vår hortensia saknar oss lika mycket som vi saknar den?

Anita Bertelsen