Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

LO-ordföranden Susanna Gideonsson anländer till Sveriges kommuner och regioner (SKR) för samtal med sin motpart om LAS-förhandlingarna. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Blir vi lätta mål för avsked?

Hur vore det om medarbetarna samt medlemmarna i fackliga organisationer fick vara med och säga till i frågan om arbetsrätten? I slutändan är det ju ändå våra anställningar och anställningstrygghet det handlar om, skriver Andreas Hilding.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Just nu förhandlas LAS, Lagen om anställningsskydd. Vi är många arbetstagare på stora företag som är oroliga för vad förhandlingarna ska leda till. Kommer vi som arbetar på stora företag och industrier plötsligt bli lätta mål för avsked?

För oss är turordningsreglerna viktiga. Utan dem hade arbetsgivare kunnat favorisera medarbetare eller avskeda och förflytta den arbetstagare som de ogillar utan grund för att få in en annan kanske en släkting eller liknande. Den med barn som kanske ofta ”vabbar” (vård av barn) eller den som vill gå en kurs och tar ut tjänstledigt blir för arbetsgivaren en ”jobbig” anställd. Om turordningsreglerna för stora företag förhandlas bort kan den anställde enkelt bytas ut.

Om turordningsreglerna för stora företag förhandlas bort kan den anställde enkelt bytas ut.

Rädslan är som störst hos den som arbetar på ett stort företag – och vi ska inte glömma att även kommuner och regioner är stora arbetsgivare. För den lilla företagaren har Sverigedemokraterna lagt förslag om att turordningsreglernas undantag om två ska ökas till fem personer. Det ska alltså gå att undanta fem personer från turordningsreglerna för företagaren med upp till tio anställda. På en liten arbetsplats där kompetens väger tungt kan vi förstå att man behöver fler undantag i turordningsreglerna, men det finns inte skäl för en stor arbetsgivare att kunna kringgå turordningsregeln.

Hur vore det om medarbetarna samt medlemmarna i fackliga organisationer fick vara med och säga till i frågan om arbetsrätten? I slutändan är det ju ändå våra anställningar och anställningstrygghet det handlar om.

Andreas Hilding