Hedens parkering.
Hedens parkering. Bild: Robin Aron

Behovet styr p-platser för rörelsehindrade

Vi strävar efter att de begränsade ytor som finns ska delas av så många bilister som möjligt, skriver Carina Abrahamsson, Göteborgs stad, i en replik.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS

Replik

7/5 Gör om och gör rätt om handikappsparkeringar

Vi beklagar att du har haft svårt att hitta en lämplig parkering. I Göteborg kan rörelsehindrade med parkeringstillstånd parkera på "vanliga" parkeringsplatser på allmän platsmark, upp till 24 timmar, utan att betala avgift. Detta gäller på stadens avgiftsbelagda parkeringsplatser, på gatumark och på parkeringsplatser märkta P-bolaget.

Därutöver ordnar staden även särskilda parkeringsplatser för rörelsehindrade. Det finns flera hundra sådana runt om i staden, placerade i närheten av välbesökta målpunkter som butiker, arenor, museer och liknande. En karta över dessa p-platser finns på stadens hemsida.

ANNONS

I centrala staden är det mycket ont om ”ledig” plats för att ordna parkering längs gatorna. Därför strävar vi efter att de begränsade ytor som finns ska delas av så många bilister som möjligt. Det är alltså behovet som får styra och staden tar gärna emot förslag på ställen där det behövs p-platser för rörelsehindrade.

Du nämner Skanstorget och Heden. Där finns platser för rörelsehindrade. Vid Skanstorget finns en plats längs gång- och cykelbanan. Vid Heden finns två platser längs Södra Vägen i mitten av kvarteret. Dessa tre platser är bara några av de flera hundra som finns i staden.

Carina Abrahamsson, Enhetschef Parkering, Göteborgs Stad

LÄS MER:Stopp för besöksparkering på Saltholmen

LÄS MER:Länsstyrelsen stoppar planerna för Skanstorget

LÄS MER:Premiär för helt förarlös parkering – bilar styrs från mobilen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS