Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Be om ursäkt, Hermansson (S)"

Ann-Sofie Hermansson och S-ledningen i Göteborg borde offentligt be om ursäkt och erkänna att de inte lyckats få bukt med korruptionen inom kommunen, skriver socialdemokrat Pierre Kjellin.

Som ideellt arbetande socialdemokrat får man finna sig i att ibland både ställas till svars för misstag eller övertramp som begås i partiets namn och försvara dem. Men det finns gränser.

I en intervju i GP nyligen med kommunstyrelseordföranden Ann-Sofie Hermansson (S) angående avslöjandena om omfattande mygel på kommunens egen bilverkstad, förnekade hon att det skulle finnas en ”mygelkultur” inom kommunens förvaltningar och hänvisade till att de 55 000 kommunanställda i Göteborg är hederliga och gör ett bra jobb.

Ingen har anklagat Göteborgs alla kommunanställda för att vara del av en mygelkultur. Däremot saknar mediers avslöjanden av ekonomiska oegentligheter inom flera förvaltningar och kommunala bolag i Göteborg än så länge motstycke i Kommunsverige i dag.

Att Göteborgs ledande politiker offentligt förringar korruptionsavslöjanden i kommunen är beklämmande.

Ann-Sofie Hermansson och S-ledningen i Göteborg borde offentligt be om ursäkt till oss S-medlemmar men framför allt till Göteborgs kommuninvånare. Och erkänna att de inte lyckats få bukt med korruptionen inom kommunens administration.

Annars bör man lämna sina förtroendeuppdrag.

Pierre Kjellin

medlem i Socialdemokraterna