Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

 Bild: Cissi Welin
Bild: Cissi Welin

Barnets bästa – någon?

Vad är det för med mening med att stifta lagar som ska vara till gagn för barnen, vad är det för mening med att ratificera FN:s barnkonvention om ingen behöver följa den? skriver signaturen Omänskliga tider.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Läser i GP om en stackars flicka som blivit omhändertagen av samhället. De ansvariga verkar inte ha någon som helst aning om vad barnets bästa innebär. I stället har de utsatt den stackars flickan för fruktansvärda övergrepp:

Barnet blir bältat.

Barnet blir utsatt för sexuella övergrepp av personal.

Barnet blir gång på gång flyttat till olika ställen.

Barnet förvägras att gå i skolan, vilket är en rättighet plus att vi har skolplikt i Sverige.

Barnets bästa lyser med sin frånvaro. Hur är det möjligt att någon kan bli utsatt för ovanstående grymheter i Sverige i dag?

Var är alla ansvariga politiker? Varför förbjuder de inte bältning? Att spänna fast någon är ett fruktansvärt övergrepp.

Personal som ska arbeta med barn och ungdomar måste gå igenom lämplighetstest. Det krävs empati, rättspatos, och livserfarenhet för att arbeta med barn och ungdomar som behöver hjälp och stöd.

Vad är det för med mening med att stifta lagar som ska vara till gagn för barnen, vad är det för mening med att ratificera FN:s barnkonvention om ingen behöver följa den? Tjänstemannaansvar måste införas igen. Vuxna som gör så här mot ett barn måste få fleråriga fängelsestraff.

Omänskliga tider