Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Stefan Berg
Bild: Stefan Berg

Börja med missbrukarna

Om staten skall komma till rätta med gängen, gör då allt i er makt att hjälpa missbrukarna. Använd deras kunskap, skriver signaturen EG53.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Våra politiker har ett tunnelseende när det gäller de så kallade gängen. En förutsättning för deras existens är pengar.

Varifrån kommer då dessa pengar som möjliggör att unga män kan äga en fin bil med mera utan att ha en fast inkomst? Som ses upp till av unga utan större hopp om ett välbetalt jobb och status. Jo, missbrukarna! Det är dessa som utgör grunden till att gängen existerar genom att tillföra ett ständigt tillflöde av pengar.

Jag menar att man är tvungen att stjäla ett stort antal cyklar för att kunna köpa till exempel en BMW, Dessa, missbrukarna, påstår jag utan att ha någon statistik för handen, utför större delen av de så kallade vardagsbrotten, såsom cykelstölder, inbrott, smårån etcetera.

Av egen erfarenhet vet jag att den svenska missbrukarvården är urusel. I stället för att hjälpa dessa människor ur sin misär, har man lagt en kriminell aspekt på det hela. Det vill säga du är en brottsling och inte ett offer.

Om staten skall komma till rätta med gängen, gör då allt i er makt att hjälpa missbrukarna. Använd deras kunskap i stället för att förlita er på teoretisk dito hämtad ur läroböcker.

Visa verklighetens konsekvenser av ett missbruk. Låt före detta pundare tala om sina erfarenheter. Visa filmer på människor vars liv är förstörda för all framtid. Varför inte visa verkligheten när det gäller droger. Till syvende och sist – utan pengar inga gäng i någon större omfattning.

EG53