Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
För varenda grabb och säkert också för mången tjej, var ”brandsoldater” samhällets hjältar och att jobba som brandman drömyrket. Bild: Stefan Bennhage

Att hindra blåljusen fanns inte på kartan

Att hindra ambulanspersonalen att kanske rädda en grannes liv fanns inte på kartan ens på den mest förhärdade ligist, skriver Lars.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Tiderna har förändrats. Nu kastar ligister sten och brandbomber mot poliser, brandkåren och ambulanser för att hindra de att komma fram till nödställda grannar. På den gamla goda tiden gjorde man i brallorna om man gjort något bus som att palla äpplen och en storvuxen polisman med myndig röst frågade ”hur var det här då?” Och brandkåren ska vi inte tala om.

För varenda grabb och säkert också för mången tjej, var ”brandsoldater” samhällets hjältar och att jobba som brandman drömyrket. Och en ambulans under utryckning i området möttes av närboende med stillatigande vördnad och medkänsla när ambulanspersonalen bar ut en sjuk granne på bår. Att hindra ambulanspersonalen att kanske rädda en grannes liv fanns inte på kartan ens på den mest förhärdade ligist. Men det var på den tiden när två mot en var fegt och att slå en liggande var föraktligt.

Lars

LÄS MER: Räddningstjänsten sparade tusentals skyddsmasker i smyg