Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Personer från det danska högerextrema partiet Stram kurs demonstrerarde med koranen på Stortorget i Malmö. Bild: Johan Nilsson/TT

Att bränna Koranen eller Bibeln ger knappast fred på jorden

Att bränna religiösa skrifter hjälper inte till att få fred på jorden – snarare tvärtom, skriver Hans-Erich Christenson i en replik.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

30/8 Bränna böcker

Nej Hasse B, att jämföra att elda upp serietidningar som Kalle Anka eller Tintin, med att bränna böcker är inte relevant, och att elda upp Bibeln eller Koranen är bara att visa förakt för andra människors tro.

Jag är inte religiös men har läst både Bibeln ock Koranen, om nu någon tror på amsagorna i dessa böcker så får de göra det, men att som i Malmö på rent djävelskap bränna en religiös bok är inte värdigt att civiliserat samhälle vare sig det är Bibeln eller Koranen, att kalla det för ett hatbrott när det sker provokativt är riktigt. Det gjordes enbart för att ställa till oreda i samhället och borde rendera någon form av repressalier från samhället.

Sedan kan jag hålla med dig på ett plan religionen har ställt till med en massa krig som korstågen, 30-åriga kriget med flera, men om religionen avskaffas så blir inte världen fredligare för det. Människor har slagits mot varandra långt innan religionen kom in i bilden, tron är bara ett påhitt av prästerna för att få makt över menigheten, men att bränna religiösa skrifter hjälper inte till att få fred på jorden – snarare tvärtom.

Hans-Erich Christenson

LÄS MER: Islam måste få diskuteras