Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Att avsluta ett liv är att döda

Angående dödshjälp så låter det snyggare att kalla det att ”hjälpa”, men det är i realiteten att döda, skriver sjuksköterskan Birgitta.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

29/6 Stoppa onödigt lidande

Med anledning av insändaren om dödshjälp har jag ett par synpunkter.

Vad gör egentligen den läkare/person som utför handlingen? Det låter snyggare att kalla det att ”hjälpa”, men det är i realiteten att döda. Den sjuke/gamle är helt passiv förutom en önskan att få avsluta sitt liv. Att avsluta en människas liv är inget annat än att döda, det vill säga mörda. Jag vet, det låter förfärligt, men i slutänden är det just vad det är.

Lägg i stället all kraft och forskning på att ge adekvat smärtstillande och lugnande medel och se till att personen har någon vid sin sida.

Anställ i sjukvården empatiska människor med livserfarenhet som finns hos personen. Säg inte att det inte finns pengar. Pengar slösas på mycket som inte är absolut nödvändigt i samhället. Detta borde vara prioriterat.

En dag är många av er som bestämmer med stor sannolikhet i samma situation.

Birgitta, sjuksköterska