Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Asfaltera cykelbanan vid Heden

Cykelbanan tycks inte finnas på park- och naturförvaltningens radar. Nu behövs en ytbeläggning värd namnet, skriver Sten Swanberg.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Mellan Engelbrektsgatan och Parkgatan utmed Hedens västra sida finns en gång- och cykelbana som inte verkar finnas på park- och naturförvaltningens radar. Här finns möjlighet att göra ett tjusigt stråk som förbinder Korsvägen och Södra vägen med centrala staden vid Bältesspännarparken. Det som behöver göras är att åstadkomma en beläggning som är värd namnet.

Som det är nu är det mest fråga om en lerig landsväg under stora delar av året. Ett antal gånger under de senaste åren har sand lagts på som ganska snart flutit bort. Samtidigt som en riktig beläggning åstadkommes, bör också en uppdelning av ytan göras i en gång- och cykeldel. Det skulle uppskattas av alla inblandade.

Så park- och natur: Ta chansen och gör något riktigt bra av denna gång- och cykelbana.

Sten Swanberg