Hyresrätter i centrala och populära stadsdelar borde inte säljas ut, tycker insändarskribenten.
Hyresrätter i centrala och populära stadsdelar borde inte säljas ut, tycker insändarskribenten. Bild: Emma Gustafsson

Allmännyttan bidrar till integration

Stoppa utförsäljningen av allmännyttans lägenheter i populära områden, skriver Åke Hultman.

ANNONS

Många hyreslägenheter i centrala områden som Heden, Linne och Masthugget tillhör allmännyttans fastighetsbolag som Bostadsbolaget, Poseidon och Familjebostäder. Totalt finns det cirka 75 000 lägenheter inom Framtidenkoncernen.

Alla som bor i Framtidens lägenheter kan byta lägenhet till en omflyttningsplats. Syftet är att skapa större möjligheter för de som bor i Framtidens hyresbostäder att kunna flytta inom Göteborg.

LÄS MER:Framtiden: Så ser vår satsning på utsatta områden ut

Många invandrare bor i ytterområdena sedan länge och har nu möjlighet, beroende på hur länge man bott i sin lägenhet, att få en omflyttningsplats i centrala delar i stan. När de kommer till centrala och populära områden där flertal ”gammelsvenskar” bor, bidrar detta till en blandning av olika kulturer och gynnar integrationen.

ANNONS

Stoppa utförsäljningen av allmännyttans lägenheter i populära områden där priserna på bostadsrätter redan är höga. Om det ska säljas ut, sälj lägenheter i ytterområden. Centrala lägenheter fungerar mycket väl i integrationssyfte. Förstör inte denna möjlighet!

Åke Hultman

LÄS MER:Hattmakaren Lisa Franzén hade rätt till hyresstöd – kommunala hyresvärden sa ändå nej

LÄS MER:Anställd köpte lägenhet av kommunala bolaget – tjänade över 800 000

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS