Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hyresrätter i centrala och populära stadsdelar borde inte säljas ut, tycker insändarskribenten. Bild: Emma Gustafsson
Hyresrätter i centrala och populära stadsdelar borde inte säljas ut, tycker insändarskribenten. Bild: Emma Gustafsson

Allmännyttan bidrar till integration

Stoppa utförsäljningen av allmännyttans lägenheter i populära områden, skriver Åke Hultman.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Många hyreslägenheter i centrala områden som Heden, Linne och Masthugget tillhör allmännyttans fastighetsbolag som Bostadsbolaget, Poseidon och Familjebostäder. Totalt finns det cirka 75 000 lägenheter inom Framtidenkoncernen.

Alla som bor i Framtidens lägenheter kan byta lägenhet till en omflyttningsplats. Syftet är att skapa större möjligheter för de som bor i Framtidens hyresbostäder att kunna flytta inom Göteborg.

LÄS OCKSÅ: Framtiden: Så ser vår satsning på utsatta områden ut

Många invandrare bor i ytterområdena sedan länge och har nu möjlighet, beroende på hur länge man bott i sin lägenhet, att få en omflyttningsplats i centrala delar i stan. När de kommer till centrala och populära områden där flertal ”gammelsvenskar” bor, bidrar detta till en blandning av olika kulturer och gynnar integrationen.

Stoppa utförsäljningen av allmännyttans lägenheter i populära områden där priserna på bostadsrätter redan är höga. Om det ska säljas ut, sälj lägenheter i ytterområden. Centrala lägenheter fungerar mycket väl i integrationssyfte. Förstör inte denna möjlighet!

Åke Hultman

LÄS OCKSÅ: Hattmakaren Lisa Franzén hade rätt till hyresstöd – kommunala hyresvärden sa ändå nej

LÄS OCKSÅ: Anställd köpte lägenhet av kommunala bolaget – tjänade över 800 000