Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Räddar vi inte också barnen till offren för IS vinner IS i längden, även om de just nu förlorat kriget, skriver Lars.
Räddar vi inte också barnen till offren för IS vinner IS i längden, även om de just nu förlorat kriget, skriver Lars.

Allas lika värde?

För att leva upp till andemeningen i FN:s deklaration om barns mänskliga rättigheter måste den akuta humanitära hjälpen insättas på plats. Och lika för alla barn, skriver Lars.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Ska man rädda ett barn som har svensk anknytning genom sina föräldrar som anslutit sig till Islamiska Staten och deltagit i urskiljningslöst mördande av civilbefolkningen, religiösa avfällingar och IS etniska utplåning av yazidier, men lämna det föräldralösa barnet i sjuksängen bredvid att dö? Vilkens föräldrar kanske tillhör de som dödats av föräldrarna till de barn vi räddar.

Räddar vi inte också barnen till offren för IS vinner IS i längden, även om de just nu förlorat kriget.

Att i det här fallet, som är resultat av människors ondska och ingen naturkatastrof, selektera vilka barn som ska räddas och vilka som ska lämnas att dö beroende på nationalitet är knappast i överensstämmelse med mantrat ”allas lika värde”. Som i sin korrekta översättning avser alla barns medfödda rättigheter. Oavsett nationalitet eller etnicitet.

För att leva upp till andemeningen i FN:s deklaration om barns mänskliga rättigheter måste den akuta humanitära hjälpen insättas på plats. Och lika för alla barn.

Lars