Svenska politiker har ”tjatat” om skolan och omsorgen under de senaste valen men de gör inget åt det när de har makten, tycker skribenten.
Svenska politiker har ”tjatat” om skolan och omsorgen under de senaste valen men de gör inget åt det när de har makten, tycker skribenten. Bild: Henrik Montgomery/TT

Alla löften om skolan är borta med vinden

Många lärare är nu oroliga för att förlora sina jobb, skriver C-G Pernbring.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS
|

Jag är i chock efter att ha läst flera nyheter om kommunernas omfattande neddragningar i skolbudgeten. Hur kan skolpolitiker från alla partier verkligen tillåta sådana stora nedskärningar inom skolan? Det är för mig en gåta!

Skolan verkar alltid vara ett lätt "besparingsmål". Många lärare är nu oroliga för att förlora sina jobb. Egentligen är det märkligt, ja nästan komiskt, eftersom under de senaste decenniernas valrörelser har samtliga partier och politiker framhävt vikten av skolan och vården.

Ja, de har verkligen tjatat om skolan och omsorgen in absurdum under de senaste valen. Hur mycket de skulle satsa på skola och utbildning om de vann. Det blir nästan som att vara på auktion. Men under mandatperioderna blir det ofta andra tongångar, det vill säga besparingar.

ANNONS

Det förefaller mig som om ramsan "skola-vård-omsorg", är ett enkelt sätt för våra politiker att hålla liv i en valrörelse. Då slipper de prata om de riktigt svåra och "obekväma" politiska sakfrågorna.

Men skolan är väl egentligen ingen valfråga. Denna viktiga samhällsbärande verksamhet borde alltid fungera klanderfritt.

C-G Pernbring

LÄS MER:Att tvinga skolorna att skära ner i dessa tider oansvarigt

LÄS MER:Damberg: ”Barnen ska inte betala kostnaden för krisen”

LÄS MER:M-toppen: Satsningar hotas efter rödgrönt slarv

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS