Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Padel är dyrt, det är inte något som alla har råd att lägga några hundra i timmen på att spela, menar insändarskribenten. Arkivbild. Bild: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/T
Padel är dyrt, det är inte något som alla har råd att lägga några hundra i timmen på att spela, menar insändarskribenten. Arkivbild. Bild: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/T

Alla dessa padeltennisbanor!

Att förstöra det fina området med padeltennis- och minigolfbanor och tillhörande byggnader skulle vara förfärligt, skriver Karolina Engman.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

På måndag kan det gå så illa att fullmäktige i Härryda kommun fattar beslut om att hyra ut mark till ett företag som vill bygga tre padeltennis- och minigolfbanor vid Massetjärn i centrala Mölnlycke.

Kommunen kommer i så fall att avvika från planbestämmelserna för området. Som argument har de bland annat framfört att det ska vara en aktivitetspark tillgänglig för allmänheten. Ytan de ska använda till detta är i dag en parkliknande plats invid ett litet tjärn. Mölnlyckebor nyttjar platsen för spontanfotboll, klassavslutningar med brännboll, släktkalas för trångbodda, volleyboll och andra aktiviteter.

Att förstöra det fina området med padeltennis- och minigolfbanor och tillhörande byggnader skulle vara förfärligt!

Kommunens tjänsteskrivelse är full av vad som verkar vara företagets säljsnack: gemenskap, folkhälsa, tillgänglighet, allmänheten.

Padel är dyrt, det är inte något som alla har råd att lägga några hundra i timmen på att spela. Öppna gräsytor, en volleybollplan, några fotbollsmål och bänkar att sitta på, där har ni er folkhälsa och gemenskap, allt tillgängligt för den där allmänheten som röstar på er, våra politiker.

Karolina Engman

LÄS MER: Länsstyrelsen granskar padelhallar – efter oro från smittskyddsläkare

LÄS MER: Smittskyddsläkaren om padeln: Olämpligt just nu