Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vem vill inte ha pigga, friska, snabbtänkta elever och arbetstagare? Bild: Janerik Henriksson/TT
Vem vill inte ha pigga, friska, snabbtänkta elever och arbetstagare? Bild: Janerik Henriksson/TT

Alla borde ha en halvtimmes motion på schemat

Både betyg och arbetsklimat borde bli bättre! skriver signaturen Carnivorelucas.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Vi alla har olika uppfattningar om vilken kost vi ska äta för att må som bäst, men något vi alla troligtvis delar samma uppfattning om är fysisk aktivitet!

Vi alla är medvetna om att fysisk aktivitet kan ha goda effekter på vårt mående. Att röra på sig är livsviktigt för vår hälsa. Tyvärr rör vi på oss alldeles för lite. Detta är en pandemi som kommer med en rad olika sjukdomar som depression och fetma.

Alla borde röra på sig varje dag. Det stärker vårt immunförsvar, gör oss gladare, mer fokuserade och hjälper oss att sova bättre! Därför tycker jag att både skolor och arbetsgivare borde varje dag ge alla elever och anställda 30 minuter för att gå en promenad eller göra något liknande. Detta ska vara inlagt i schemat.

Jag tror att dessa 30 minuter kommer att öka allas koncentrationsförmåga, humör och prestation. Både betyg och arbetsklimat borde bli bättre! Och vem vill inte ha pigga, friska, snabbtänkta elever och arbetstagare?

Carnivorelucas

LÄS OCKSÅ: Så lite motion minskar risken för depression

LÄS OCKSÅ: Motion för både kroppen och knoppen

LÄS OCKSÅ: Golfen räddade Hedvig från coronadepression