Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Reseunderlaget vid Hagastationen har aldrig varit stort, menar skribenten.  Bild: Anders Ylander
Reseunderlaget vid Hagastationen har aldrig varit stort, menar skribenten. Bild: Anders Ylander

Alla anledningar att stoppa Västlänken

De politiker som är valda att styra nu måste ta sitt ansvar, skriver Kerstin Lidbeck.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Varför var stationen i Haga så viktig att det politiska beslutet togs mot dåvarande Banverkets och Riksrevisionens motstånd, mot göteborgarnas folkomröstning samt tre motdemonstrationer?

Nu är pengarna slut, arbetet knappt halvfärdigt och den upphandlade entreprenören avskedad. Vem ska betala kalaset? För vem är Hagastationen så viktig? Reseunderlaget vid Hagastationen har aldrig varit stort. Var ska nya resande komma ifrån?

På Trafikverkets projektsida för Västlänken står det att ”Med Västlänken och de nya stationerna kommer pendel- och regiontåg kunna passera vidare genom Göteborg. Detta gör att resenärerna kan spridas ut på fler stationer i staden och trycket på både Göteborgs central och på kollektivtrafiksystemet lättar”. Men hallå, Centralen förblir en säckstation och pendlare som använder de två stationerna, Korsvägen och Haga, kommer ändå att få längre pendlingstid.

Många av de politiker som mot göteborgarnas vilja genomdrev Västlänksbygget, med stationen i Haga, finns inte längre kvar i kommunpolitiken. De som är valda att styra nu måste ta sitt ansvar och stoppa denna politiska härdsmälta som är en katastrof för staden.

Kerstin Lidbeck

LÄS OCKSÅ: Västlänkens Korsvägenetapp redan två miljarder för dyr

LÄS OCKSÅ: Efter haveriet i Haga – Trafikverket anmäls till Riksrevisionen

LÄS OCKSÅ: Här är västsvenska tågkravet på regeringen