Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Jonatan Bylars

Aggressiv växt breder ut sig

För fem år sedan mejlade jag kommunen om Mossens idrottsplats där växten parkslide hade etablerat sig på 100 kvadrat. Nu fem år senare har ytan ökat till 1 000 kvadrat, skriver signaturen Stig.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Såg på nyheterna i tv att man varnade husägare med trädgård för växten parkslide som är en invasiv och aggressiv växt.

Den är nästan omöjlig att få bort och sprider sig snabbt, även om man gräver upp den och eldar upp växten med rötter så räknas askan som farligt avfall.

Problemet är att den mest växer på allmänna platser inom Göteborgs kommun.

Jag har under de senaste fem åren flera gånger gjort kommunen (Park- & naturförvaltningen) uppmärksam på utbredningen av denna växt. Mejlade för fem år sedan om Mossens idrottsplats där den hade etablerat sig på cirka 100 kvadrat och fick till svar att man hade koll på detta. Nu fem år senare har ytan med denna växt ökat till cirka 1 000 kvadrat och den har spridit sig till flera platser i parken.

Parkslide finns på många andra platser i kommunen, till exempel vid gamla Boråsvägen mellan Kallebäcks källa och Delsjöns golfbana. Men kommunen måste väl spara på allt så att man kan lägga ytterligare 30 miljoner kronor på att utreda linbanan.

Stig