Absurt att lägga 800 miljoner på Konstmuseet i dessa kristider

Hur kan politikerna då prioritera detta ändamål framför alla andra akuta problem som behöver åtgärdas? Detta visar än en gång att de styrande inte har någon verklighetsförankring, skriver insändarskribenten.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS
|

800 miljoner kronor ska Göteborgs konstmuseum renoveras för inom de närmaste åren. Ett uppenbarligen oansvarigt beslut när vi samtidigt har en stad som dras med stora segregationsproblem, gängbrottslighet, utanförskap, bostadsbrist etcetera.

Hur kan politikerna då prioritera detta ändamål framför alla andra akuta problem som behöver åtgärdas? Detta visar än en gång att de styrande inte har någon verklighetsförankring. Helt absurt att de kan satsa så mycket pengar på ett objekt som dessutom endast gagnar en väldigt snäv målgrupp av besökare.

Gör om och gör rätt och satsa i stället dessa pengar på aktiviteter som gagnar det stora flertalet av medborgarna och de som behöver det bäst som bland andra våra ungdomar.

ANNONS

Göteborgare som tröttnat på oansvariga beslut

ANNONS