Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fria ord: Övergivet grus sämsta alternativet

I tider då folkhälsan blir ett större och större samhällsproblem borde ytor för spontanidrott premieras och satsas på, inte avvecklas, skriver insändaren.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

I Skatås motionsområde låg fram till förra hösten två uppskattade konstgräsplaner som nyttjades flitigt av både lokala fotbollsklubbar, motionsföreningar och spontanidrottsutövare. Idag är ytan istället en övergiven grusyta som varken tillför några naturvärden eller bidrar till områdets idrottsprägel.

"Ytan ska användas som parkering eller som cirkus- och evenemangsyta" hette det förra hösten från stadens idrottsförvaltningsenhet. Vad av detta hade man inte kunnat förlägga på något av stadens andra stora hårdgjorda ytor istället (läs: Heden, Frihamnen, etc)?

Nej, i tider då folkhälsan blir ett större och större samhällsproblem borde ytor för spontanidrott premieras och satsas på, inte avvecklas. För den som heller inte såg möjligheten att, vid de tillfällen detta möjligen så skulle krävas, nyttja en konstgräsfotbollsplan som evenemangsyta eller parkering kan jag upplysa om att detta faktiskt går alldeles utmärkt.

Nej, jag kommer helt enkelt inte till någon annan slutsats än att de beslutande i frågan tyvärr varit helt fel på bollen här. Att anlägga en öde grusyta måste varit det sämsta av alla tänkbara alternativ. Givetvis hade en fin, ny konstgräsplan säkert varit det mest optimala men en naturlig gräsplan eller den tidigare befintliga konstgräsplanen hade både varit betydligt bättre alternativ än vad man nu möts av i Skatås.

Uppmanar därför stadens beslutande politiker i idrottsutskottet och ansvariga tjänstemän i idrottsförvaltningen att tänka om, göra om och göra rätt!

Marcus Axelsson

Spontanidrottsutövare