Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det kan inte vara rätt att barnen ska offras medan folk samlas på Liseberg, skriver insändaren. Bild: Thomas Johansson/TT
Det kan inte vara rätt att barnen ska offras medan folk samlas på Liseberg, skriver insändaren. Bild: Thomas Johansson/TT

Öppna skolorna innan ni öppnar Liseberg!

Det är orimligt att våra barn ska lida samtidigt som nöjesparker och djurparker får vara öppna, skriver ”Fel prioriteringar”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Vad tror ni händer när Liseberg öppnar enligt den tänkta tidsplanen, alltså den 11 april? Folk kommer att samlas, både besökare och invånare i staden och dess närhet. Resorna kommer att öka och smittorisken likaså.

Samtidigt bedrivs distansundervisning för högstadiet på halvtid, vilket innebär att barnen endast får undervisning på plats i skolan i 50 procent av undervisningstiden.

Det är orimligt att våra barn ska lida samtidigt som nöjesparker och djurparker får vara öppna. Konsekvenserna av distansundervisningen är nu kända – så som psykisk ohälsa, avsaknad av näringsriktig lunch och ökad tid framför skärmar.

Därför måste det prioriteras att högstadiet tillåtas bedriva undervisning i skolan på heltid, innan parkerna får öppna. Det kan inte vara rätt att barnen ska offras medan folk samlas på Liseberg.

Myndigheterna väljer att främja de inkomstbringande företagen medan de svagaste i samhället får klä skott i pandemin.

Fel prioriteringar

LÄS MER: Liseberg om förslaget om hur de ska kunna öppna igen

LÄS MER: FHM: Så kan museer och nöjesparker öppna