Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Svenska kyrkan behöver öppna dörrarna för de hemlösa nu när det är så kallt ute, anser insändarskribenten. Bild: Jenny Ingemarsson
Svenska kyrkan behöver öppna dörrarna för de hemlösa nu när det är så kallt ute, anser insändarskribenten. Bild: Jenny Ingemarsson

Öppna kyrkorna nu – och rädda liv!

Det är vinter och kallt. Ute ligger hemlösa och förfryser och dör, samtidigt som Svenska kyrkan har stora varma kyrkorum med plats för människor utan hem och mat, skriver signaturen ”Medmänniska”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Det är vinter och kallt. Ute ligger hemlösa och förfryser och dör.

Svenska kyrkan har stora varma kyrkorum med plats för människor utan hem och mat. I barmhärtighetens namn kan kyrkan hjälpa i en svår tid. Man kan inte skylla på corona. Vi kan alla säkerhetsåtgärderna.

Är man medlem och betalar kyrkoskatt vill man att kyrkan verkar i Jesu namn och ser till sina fattigaste systrar och bröder.

Svenska kyrkans anställda, väktare och volontärer kan se till att det fungerar. Arbetslösa restauranger kan säkert ordna mat och servering till ett rimligt pris.

Varför är det bara Frälsningsarmén och Stadsmissionen som bryr sig? Svenska kyrkan har ju enorma resurser. Kanske ökar medlemsantalet om man ser att Svenska kyrkan gör allvar av det kristna budskapet.

Medmänniska

LÄS MER: Johanneskyrkan öppnar för hemlösa i kylan

LÄS MER: Rödgröna kräver att kommunen agerar för de hemlösa