Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Robin Aron

Öppen knarkförsäljning men inga poliser

Polisen kanske säger att de har koll på området via övervakningskameror. Men borde det inte i detta område finnas ständig närvaro av ordningsvakter, poliser eller trygghetsvärdar? undrar signaturen Matrosen.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Häromdagen fick en 19-årig man sätta livet till efter att har blivit knivhuggen i Nordstan. För ungefär 10 år sedan jobbade jag i ett grannland och när jag kom hem med tåget till centralstationen sent på kvällen så ville jag åka vidare hem med kollektivtrafiken från Brunnsparken. Det var då sent, med en annan kategori människor i området än på dagtid, allmänt stökigt och öppen narkotikaförsäljning. Inga vakter eller poliser syntes till. Jag tänkte på hur skamligt detta kändes om det skulle komma besökare till Göteborg vid denna tiden. Särskilt vilket negativt första intryck detta skulle få. Alla har heller inte möjlighet att ta en taxi från området.

Uppenbarligen är situationen nu än värre. Polisen kanske säger att de har koll på området via övervakningskameror. Men borde det inte i detta område finnas ständig närvaro av ordningsvakter, poliser eller trygghetsvärdar? Ja, men då flyttar narkotikaförsäljningen bara vidare, säger kanske någon. Ja, men det är väl bättre än att det ska ske mer eller mindre öppet där så mycket vanligt folk behöver tillträde.

Matrosen