Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Karl af Geijerstam
Bild: Karl af Geijerstam

Öka rörligheten på bomarknaden

Även om en liten andel av hyresrätterna i stadens mest segregerade områden skulle ombildas kommer hyresrätten fortfarande att vara i särklass vanligast, skriver Christina Heikel.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik till Berit Davidsson, 9/11

Fastighetsägarna värnar hyresrätten och menar att det behöver byggas mycket mer i flera delar av Göteborg. I andra stadsdelar är hyresrätten i stället helt dominerande och har en negativ inverkan på integrationen. I stadens mest segregerade områden är andelen hyresrätter mellan 80 och 92 procent. Även om en liten andel av dem skulle säljas till hyresgäster som vill och har ekonomisk möjlighet att ombilda till bostadsrätter, skulle hyresrätten även fortsättningsvis vara det vanligaste boendealternativet.

Liksom Hyresgästföreningen vill vi att hyresgäster ska bo bra. Då behöver standarden underhållas därefter.

Flyttskatten är ett problem då den minskar rörligheten på bostadsmarknaden. Det behövs en politik som gör att rörligheten kan öka och människor ges större frihet att välja hur man vill bo.

Christina Heikel

näringspolitiskt ansvarig