Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Problemet med väg 155 väntar fortfarande på en godtagbar lösning, menar insändaren. Bild: PER WAHLBERG
Problemet med väg 155 väntar fortfarande på en godtagbar lösning, menar insändaren. Bild: PER WAHLBERG

Öckerö väntar fortfarande på en godtagbar lösning

Folkomröstningar, rådgivande eller inte, är inte något som myndigheterna verkar fästa någon någon större vikt vid, skriver Jan Hvarfvén i en slutreplik.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Slutreplik

10/9 En bro till Öckerö behövs om kommunen ska överleva

8/9 Låt oss behålla färjorna till Öckerö!

Insändaren talar om hållbar utveckling på sikt på grund av en fungerande kollektivtrafik.

Hur menar vederbörande då? Vi har väl redan idag en fungerande kollektivtrafik både från Burö och Fotö. Grötö och Kalvsund glöms tyvärr bort i resonemanget. Dessa öar kommer knappast att märka någon skillnad vare sig en bro byggs eller förbättrad kollektivtrafik. Utvecklingen av kollektivtrafiken sedan 1962 har väl förbättrats totalt sedan dess. De 18 personer, som är lyckliga nog, att med Länsstyrelsens godkännande, ha fått tillstånd att bosätta sig här ute är säkerligen mycket medvetna om dagens trafiksituation.

Folkomröstningar, rådgivande eller inte, är inte något som myndigheterna verkar fästa någon någon större vikt vid. Vilken kategori som folkomröstningen ska ha, bestäms säkert i efterhand.

Trafikverkets utredningar, som pågått i ett antal är och kostat stora summor, har inte lett till annat än svårgenomförbara förslag.

Problemet med väg 155 väntar fortfarande på en godtagbar lösning. Min idé i detta fall är en spårväg på pyloner ut till Lilla Varholmen.

Jan Hvarfvén

LÄS MER: Trafikverket slår fast: Bro till Öckerö det bästa alternativet

LÄS MER: GP ökar bevakningen av Ale, Härryda och Öckerö