Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Även lagligt våld är olustigt att bevittna

Även fullt legitim våldsanvändning, som tyvärr ibland är nödvändigt för att lösa vårt uppdrag, ser otrevligt ut, skriver Ola Holgersson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik till 75-plussare, 3/6

I en insändare beskriver pseudonymen ”75-plussare” hur denne i Nordstan bevittnat ett ingripande av våra ordningsvakter mot en ung kvinna, och upprörts över det våld som använts i situationen. Jag har full förståelse för att händelsen kan ha varit uppskakande att bevittna, men att tala om övervåld utan att ha kunskap om sammanhang och förutsättningar är felaktigt och respektlöst mot vår personal.

Även fullt legitim våldsanvändning, som tyvärr ibland är nödvändigt för att lösa vårt uppdrag, ser otrevligt ut. Att lyfta fram att tre män ingriper mot en ensam kvinna som ett exempel på övervåld förmedlar enbart okunskap på området. Det faktiska våldsanvändandet kan minskas avsevärt om de som ingriper har ett numerärt övertag. Det minskar risken för skador på framförallt den som ska gripas eller omhändertas.

Min personal jobbar i en stundtals svår miljö för att säkerställa att Göteborg och Nordstan är en trygg plats. De förtjänar beröm och uppskattning, inte grundlösa anklagelser.

Ola Holgersson

driftchef på Securitas i Göteborg