Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Hasse Holmberg
Bild: Hasse Holmberg

Ät kött med gott samvete

Vi människor är delvis köttätare och har så varit i tusentals år, vårt genetiska arv ser ut på det viset. Din dröm om Edens lustgård får nog vänta, skriver Kerstin Herbertsson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

till Sven Johansson, 18/5

Att skriva ”oavsett hur djuren har det är grundidén densamma, att göra vinst på att föda upp djur som förr eller senare slaktas”, det får mig att fundera.

För egen del tycker jag det är viktigare att djuren har det bra den tid de lever än det antal år de lever, då djur saknar tidsuppfattning. Sen har vi många kor i Sverige som blir betydligt äldre än fem år.

Att förespråka djurrätt framför djurskydd skulle kullkasta hela samhället eftersom vår lagstiftning inte innefattar djurs möjlighet att föra talan i rättsliga processer.

Att djurskydd skulle förringas är ju rent vansinne, då vi har byggt upp en bra djurvälfärd i Sverige till skillnad från många andra länder.

I Sverige har vi en grundsyn som visar allt levande respekt, vi har det med oss i vår uppfostran. Visst finns det avarter, men det finns även föräldrar som missköter sina barn, något som är helt otänkbart för dom flesta.

Vi människor är delvis köttätare och har så varit i tusentals år, vårt genetiska arv ser ut på det viset. Din dröm om Edens lustgård får nog vänta.

Vi hade vunnit mycket om vi bara kunnat få människor att sluta slå ihjäl varandra, kanske läge att börja där?

Ät kött med gott samvete, hellre lite mindre men köp svenskt för djurvälfärdens skull.

Kerstin Herbertsson