Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det är ingen bra idé att hyresrätter säljs ut i Majorna och Haga, menar insändarskribenten. Bild: Elisabeth Alvenby
Det är ingen bra idé att hyresrätter säljs ut i Majorna och Haga, menar insändarskribenten. Bild: Elisabeth Alvenby

Är staden inte längre för oss som bor här?

Jag känner sorg i hjärtat när jag tänker på ett Majorna utan Gröna vallen, skriver signaturen Hanna C.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Under de senaste åren byggs staden tätt som aldrig förr. Grönområden i olika stadsdelar får ge vika för parkeringsplatser, garage och höghus.

Att bygga för bilar där grönska finns, i en stad med dålig luft och mitt i en klimatkris, känns hemskt på många plan. Nu läser jag att Gröna vallen är nästa.

En motrörelse har startat i den gamla stadsdelen. Jag hoppas att det blir en rörelse i hela staden. Vi får inte glömma trädens viktiga roll i att rena luften från bilar. Inte heller att allén vid Gröna vallen och den öppna platsen mitt bland husen är vacker som en sommarnatt.

LÄS MER: Fullmäktige öppnade för ombildningar i hela Göteborg

En värre förändring för många i Majorna, och även Haga, är att hyresrätter säljs ut. Många kommer inte ha råd att bo kvar utan få lämna sina hem och sina minnen. Äldre göteborgare som bott och arbetat här hela livet, är ett exempel på en utsatt grupp.

På farfars tid var Nordstan ett område med gamla trähus, inte olikt Majorna. Där levde människor som arbetat för och i staden. Undra vad som hände med de människorna? Rycktes de också upp med rötterna som vi kommer göra, om bildandet av bostadsrätter och marknadshyror blir verklighet?

Jag känner sorg i hjärtat när jag tänker på ett Majorna utan Gröna vallen, och på att jag kanske inte får vara kvar. Jag hoppas stadens politiker tänker på oss när de säljer våra hem och Gröna vallen, och att de tänker igen.

Hanna C”

LÄS MER: Stoppa byggplanerna vid Gröna vallen

LÄS MER: Så såldes Göteborgs bästa tomt till bolaget med störst plånbok

LÄS MER: Så blir restiderna med nya förbindelsen över älven