Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Försvarsminister Peter Hultqvist (S). Bild: Henrik Montgomery/TT
Försvarsminister Peter Hultqvist (S). Bild: Henrik Montgomery/TT

Är det verkligen fred politikerna vill ha?

Pinsamt att se och höra försvarsminister Peter Hultqvist agera som han gjorde under debatten i Aktuellt den 9 februari, skriver ”Ebba Blå”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Det hade varit anständigt om Peter Hultqvist, Sveriges försvarsminister, tog itu med undervegetationen i Vänsterpartiet, precis som han uppmanar Jimmie Åkesson att ta itu med undervegetationen inom Sverigedemokraterna.

Pinsamt att se och höra en minister med ansvar för landets försvar agera som han gjorde under debatten i Aktuellt den 9 februari. Riktigt grisigt rent ut sagt. Jag är varken socialdemokrat eller sverigedemokrat men undrar om sättet att kommunicera under en tv-debatt smittats av tonläget och bristen på respekt i sociala medier?

Hultqvist tycker att han kan säga vad han vill, han är sådan som person. En auktoritär, gränsande till totalitär, försvarsminister som är beredd att göra allt för att behålla makten.

Själv är jag mycket mer intresserad av att få ta del av hur den så kallade sittande makten tänker agera för att få bukt med gängkriminalitet, energiförsörjning, äldrevård och infrastruktur, kanske till och med cyberkrigföring.

Jag tittar på tv och tänker; är det verkligen fred de vill ha?

Ebba Blå

LÄS MER: Hultqvist: Luftförsvaret stärks "radikalt"

LÄS MER: Så ska Sverige cybersäkras