Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Janerik Henriksson/TT
Bild: Janerik Henriksson/TT

Äldre har rätt till ett värdigt liv

Innebär den spräckta budgeten att Örgryte-Härlanda inte tillgodoser de grundläggande behoven hos de äldre, som behöver stöd i de avseende lagen föreskriver? skriver Bo G Eriksson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Sektorchefen för individ- och familjeomsorg samt funktionshinder i Örgryte Härlanda hävdar att den spräckta budgeten medför att andra verksamheter såsom äldreomsorgen får stå tillbaka (Fria ord 19/5). Hon antyder att det beror på överdrag inom hennes fögderi. Jag undrar vad sektorchefen för äldreomsorg anser? Äldreomsorgen är i grunden också reglerad i lag:

Socialtjänstens omsorg om äldre ska inriktas på att äldre personer får leva ett värdigt liv och känna välbefinnande (värdegrund).

Socialnämnden ska verka för att äldre människor får möjlighet att leva och bo självständigt under trygga förhållanden och ha en aktiv och meningsfull tillvaro i gemenskap med andra.

Innebär den spräckta budgeten att stadsdelen inte tillgodoser de grundläggande behoven hos de äldre, som behöver stöd i de avseende lagen föreskriver?

Bo G Eriksson