Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Framtidssäkra er verksamhet med hittbar data

Findwise verksamhet är djupt rotad i att hjälpa till med informationsutmaningar i transformationsprocesser. Sedan 2005 har man, med sitt enorma kunskapskapital inom informationshantering och sökteknik, stöttat kunder med datadrivna beslut för en effektiv digitaliseringsresa.

En stor utmaning och en förutsättning för att lyckas med digitalisering är att ha tillgång rätt data. Med hittbarhet, eller Data Findability, flyttas arbetet från att söka rätt data till att hitta rätt data, vilket spar tid och kraft som istället kan användas till att utveckla de initiativ som driver transformeringen av verksamheten framåt.

– Ett centralt begrepp hos oss är Findability, en metodologi vi skapat för att hjälpa våra kunder att göra data och information hittbar och verksamhetsnyttig. Vi tittar på vilken data kunden har, behöver skaffa eller skapa tillsammans med den bärande teknologi och bakomliggande struktur som behövs för att kunna dra nytta av data och lyckas med sin digitalisering, berättar Fredrick Clase, affärsutvecklare på Findwise.

Skapar optimala förutsättningar för digital transformation

Idag samlas information och data in i en allt högre hastighet och kan lätt skapa en oöverskådlig miljö. Findwise jobbar agilt tillsammans med kunden för att skapa en förståelse kring hur data ska tas tillvara för att skapa maximal nytta. Med en kundgrupp som sträcker sig från fordons- och tillverkningsindustri till myndigheter och statliga bolag vet man vad som krävs för den digitala förändringsresan.

– Om vi tittar på olika initiativ som pågår, som till exempel med Internet of Things (IoT), Smarta städer eller Industri 4.0, är förutsättningen för deras utveckling att information flödar sömlöst mellan olika delar av organisationer, så att man platsoberoende kan använda data och snabbare komma framåt. Vi stöttar dessa initiativ och oljar maskineriet i bakgrunden så att organisationen har optimala förutsättningar och kan ta rätt beslut i transformeringsprocessen, säger Fredrick.

Tänk stort, men börja smått

Findable, Accessible, Interoperable och Reusable (FAIR), sammanfattar enligt Fredrick hur data i viktiga system ska vara ordnad. Målbilden är att skapa förutsättningar för högkvalitativa och verksamhetskritiska lösningar som förser kundens användare med rätt information vid rätt tidpunkt oavsett applikation.

– Devisen ”think big, start small” är central i Findwise angreppssätt och öppnar upp för framtida potentiella användningsområden för datan. Målet är att leverera värde både på kort och lång sikt och ge våra kunder möjlighet att agera på relevant information i rätt tid, säger Fredrick.

Förutsättningarna har ändrats dramatiskt för många organisationer under början av 2020.

Många branscher kommer att förändras och det ökar kraven på accelererad digital transformation. Som vid tidigare större förändringar i samhället, får de som har skapat bra förutsättningar ett försprång när man behöver anpassa sig till en ny situation.

Läs mer här