Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Frölunda störst i Europa

Frölunda är störst i Europa, IFK Göteborg störst i Sverige. Göteborgsfansen följer sina lag i sociala medier, främst på Facebook.

De sociala mediernas grepp om människors vardag har även förändat idrottsklubbarnas sätt att kommunicera med supportrar och övrig omvärld.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Rena nyheter, inbjudan till olika tävlingar, information om biljetter annan försäljning sprids direkt via i första hand Facebook.

Två Göteborgsklubbar är bäst i landet.

Dels Frölunda, som dessutom är störst i Europa bland ishockeyklubbar, och dels IFK Göteborg, som är störst i Sverige och så högt som 36:a bland Europas fotbollsklubbar.

Ett knapptryck bort når Frölunda 61 154 personer.

IFK Göteborg följs av 82 632 personer, eller fans.

- Ett kostnadseffektivt sätta att kommunicera och en bekräftelse på att vi är en populär och omtyckt förening. Smickrande, säger Andrej Häggblad, marknadschef hos IFK Göteborg.

Peter Gyllander är informationschef hos Frölunda Indians.

- Vi släpper nyheter på Facebook samtidigt som vi lägger ut dem på hemsidan. Vi har avsatt en resurs som jobbar specifikt med detta två timmar i veckan.

Resursen heter Max Kellgren, är brorson till Frölundalegendaren Christer Kellgren och startade Frölundas Facebooksida på ideell basis.

Då inofficiell, nu officiell.

- Han har gjort ett jättejobb. Nyheterna skall facebookifieras och skrivs på ett speciellt sätt. Vi har exempelvis 3000 följare bara i Växjö

.Hur påverkar era stora närvaro på Facebook synen på Frölunda ?

- Det är en väldig kraft. Vi bestämmer ju vad som skall skrivas där. Vi tjänar inga pengar på det. När det gäller kommentarerna följer vi nivåerna. Det har hänt att vi har tagit bort inlägg.

Även Twitter ökar i användning. Exempelvis har Barcelona 3,3 miljoner följare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.