Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Stefan Karlsson öppnar nytt.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Från Fond till SK Mat & Människor

Göteborgs restauranghimmel får på torsdagen ett nytt tillskott. Stefan Karlssons senaste skapelse SK Mat & Människor slår i kväll upp dörrarna.

Den nya restaurangen är inhyst i ett tidigare glasmästeri som inte ligger ett långt från restaurang Fond på Götaplatsen, där Stefan Karlsson hade stora framgångar.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

När GP var på plats vid 12-tiden var arbetet i full gång för att få allt klart inför öppnandet.

- Det är lugnt vi kommer att bli klara i tid, säger Stefan Karlsson.

Egentligen skulle restaurangen ha öppnat för några veckor sedan men renoveringen tog längre tid än beräknat.

- Det har varit en lång resa och vi har bland annat haft problem med elen och med en fritös. Men nu är allt på plats och det är jätteskönt, förklarar Stefan Karlsson.

Skillnaden mellan Fond och den nya restaurangen är markant både när de det gäller storlek och inredning.

- Allt här är tillverkat för hand, till och med lamporna, berättar Stefan Karlsson.

På Fond fanns det plats för 85 gäster. I den nya restaurangen ryms 42 sittande matgäster.

- Det är den stora skillnaden. Det har blivit svårare att fylla en stor restaurang på vardagskvällarna. Dessutom har det skett en förändring när det gäller ätande. Förr kunde man sitta i fyra timmar och äta middag. I dag är det många som vill komma hem tidigare på kvällen och pussa barnen godnatt, förklarar Stefan Karlsson.

Han ser gärna att det blir en mix av unga och gamla som söker sig till restaurangen.

- Det ger bra stämning när det är blandat.

Maten kommer att lagas helt öppet i restaurangen. Det finns inga väggar mellan kök och matgäster.

- Inget sker i det dolda . Allt är öppet. Gästerna kan hela tiden se vad kocken gör.

I restaurangen kommer även att finnas en vinbar.

- Där skall man kunna slinka in om man är på väg hem från arbetet utan att beställa bord, säger Stefan Karlsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.