Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

FP:s ekonomisk-politiske talesperson Erik Ullenhag.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

FP vill höja rut för gamla

I Folkpartiets (FP) kommande budgetmotion föreslås bland annat sänkta arbetsgivaravgifter för unga och utvidgat rut-avdrag. Enligt förslaget ska subventionsgraden för rut höjas från 50 till 75 procent för personer som har fyllt 80 år. Dessutom vill partiet att rut även ska gälla flyttjänster.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Ett annat förslag är att ett så kallat sysselsättningsmål införs. Ett sådant mål skulle ersätta regeringens arbetslöshetsmål, skriver partilledaren Jan Björklund och FP:s ekonomiskpolitiske talesperson Erik Ullenhag på Dagens Nyheters debattsida.

FP vill också att särskilda mål ska sättas upp inom ramen för det sysselsättningsmål man föreslår - ett mål för hur många unga som jobbar, ett för utrikes födda och ett för äldre.

Björklund och Ullenhag kritiserar det nuvarande arbetslöshetsmålet och skriver "Ett sådant mål kan nämligen nås genom att människor flyttas ut ur arbetskraften. När människor slutar söka ett arbete, erbjuds en förtidspensionering eller övergår i sjukskrivning sjunker arbetslösheten".