Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Fotbollsklubb mister skötseln av Kongevi

Skötseln av anrika arenan Kongevi ledde till bråk mellan friidrottare och fotbolls­spelare. Nu tar kommunen över ruljansen i stället.

– Missnöjet från Kongahälla AIK är en liten del men det är inte huvudanledningen till att vi gör så här, säger Kjell Persson, fritidschef i Kungälvs kommun.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

GP berättade om konflikten i september, då friidrottsföreningen Kongahälla AIK skrivit ett skarpt brev till kommunen om hur man upplevde att Kongevis faciliteter missköttes.

Ansvariga för skötseln är fotbollsklubben IK Kongahälla som får betalt av kommunen för att hålla anläggningen i gott skick.

Men snart är det slut med det. Från och med 1 april blir det kommunens egen personal som tar över ansvaret för arenan. Enligt fritidschef Kjell Persson handlar förändringen i första hand om att sänka skatte­betalarnas kostnader.

– Vi tror att vi kan göra det billigare själva. Det här är ett sätt att se över vår organisation så att vi ska få mer pengar över till våra verksamheter. Jag vill säga att vi har varit nöjda med Kongahällas personal, säger han.

Per-Arne Carlström, kassör i IK Kongahälla, är besviken över kommunens beslut.

– Vi tycker vi har skött det här väldigt bra. Det här blir ett stort ekonomiskt bakslag för oss, vi kommer att behöva varsla alla som jobbar med Kongevi. Det är väldigt synd om dem tycker jag, säger han.