Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Fortsatt kyla för västkusten

Solen kommer troligen att titta fram, särskilt under söndagen. Men minusgraderna håller sig envist kvar.

Det händer inte så mycket framöver med vädret. under fredagen fortsätter det att vara molnigt, men solen kan titta fram i gluggarna.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Det finns ett snöfall i sydväst, men det kommer att bromsas upp innan det når Göteborgsområdet. Det snöar mest över östkusten och Skåne, säger jourhavande meteorolog Nils Holmqvist vid SMHI på fredagsmiddagen.

Högtrycket som bromsar snöfallet och ligger och håller emot är över Norge.

- Helgen bjuder på fortsatt molnighet, det blir varken helt mulet eller helt klart. Det är möjligt att solen tittar fram under lördagen, fortsätter Nils Holmqvist.

Det betyder i så fall att dagstemperaturen på lördagen ligger runt fem till sju minusgrader. Blir det många solchanser kan temperaturen öka till tre till fem minusgrader.

Det kommer att blåsa en del under helgen. Den kommer från nordnordost och rör sig 4-8 meter per sekund. Under helgen ska vinden lugna ner sig till svaga vindar, 1-4 meter per sekund.

Lite mildare väder kan hända kommer i slutet av nästa vecka. Då kan aningen mildare vindar blåsa upp söderifrån. I dag är det vädret över Tyskland, där temperaturen ligger strax under nollan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.