Flicka våldtagen i centrum

En flicka under 15 år misstänks ha utsatts för en våldtäkt i centrala Vänersborg. – Det här ska ha hänt mellan klockan 16 och 18 igår och under dagen ska vi genomföra en teknisk undersökning vid den utpekade platsen, säger Tommy Nyman på polisen.

ANNONS
|

Polisen fick in anmälan om den misstäntka våldtäkten på måndagskvällen. Brottet ska ha ägt rum på en offentligplats i centrala Vänersborg.

– Det har hänt på en offentlig plats och det ska ha skett mellan klockan 16 och 18 i går. Flickan har undersökts på sjukhus och vi har också hållit ett kortare förhör med flickan tillsammans med hennes vårdnadshavare. Flickan är under 15 år, men hon är inte mycket yngre än 15, säger polisens presstalesman Tommy Nyman.

Han uppger att polisen under tisdagen ska genomföra en teknisk undersökning vid platsen där flickan ska ha blivit våldtagen.

Rör det sig om en överfallsvåldtäkt?

ANNONS

– Nej, det kan man inte beskriva det som, säger Tommy Nyman.

Finns det någon misstänkt?

– Nej, vi har ingen misstänkt i nuläget, svarar presstalesmannen.

Tommy Nyman berättar att polisen under tisdagen kommer att hålla fortsatta förhör med den drabbade flickan för att få fram mer uppgifter om den misstänkta våldtäkten.

Platsen där brottet ska ha ägt rum har spärrats av och polisen har i nuläget endast ett svagt signalement på den misstänkte gärningsmannen.

ANNONS