Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Flera svenskar fast i New York

Hundratals skandinaver sitter fast i New York sedan flygbolaget Norwegian än en gång fått problem med ett av sina nya Dreamlinerplan.

276 passagerare skulle på söndagskvällen ha flugit från JFK-flygplatsen i New York till Oslo. Men planet, en Boeing 787 Dreamliner, hade ett tekniskt fel och starten ställdes in.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Vi arbetar för att ha planet klart, men vi har ingen exakt tidpunkt för när det kan lyfta, säger på måndagskvällen Daniel Kirchhoff, kommunikationskonsulent på Norwegian till dn.se.

Norwegian har haft återkommande problem med sina nya Boeing-plan. Strax före jul blev en flygning från Florida till Arlanda, med 238 passagerare, närmare två dygn försenad.

Trots de återkommande problemen uppger sig Norwegian inte ångra att bolaget köpt flygplanstypen. Bolaget har tre plan av typen som det på sin hemsida beskriver som "det mest effektiva och moderna långdistansflygplanet som finns på marknaden i dag".

- Vi har full tilltro till Dreamliner, men det är klart att sista tidens problem är djupt beklagligt, säger Daniel Kirchhoff.

Dreamlinern skulle varit i trafik för tre år sedan men den första kommersiella flygningen dröjde till oktober 2011 till följd av tekniska problem.

På Landvetter landade den första Dreamlinern i reguljär trafik i fredags. Det flögs av brittiska charterbolaget Thomson Airways och lyfte utan problem mot Phuket i Thailand.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.