Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Flera olyckor i halkans spår

Ishalka har orsakat flera olyckor runt omkring i Göteborg på förmiddagen.

– Halkan ställer till det. Det är rejält halt ute på vägarna nu, säger polisens talesperson Jan Strannegård.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Flera olyckor och tillbud har rapporterats från Göteborgsområdet. På riksväg 40 var fem bilar inblandade i en olycka till följd av halkan. En kvinna klämdes och fick föras till Sahlgrenska. I bilen fanns också en hund som kördes till djursjukhuset Blå Stjärnan.

– Det är väldigt halt och det har skett ett par olyckor. En person fick klippa loss, säger en talesperson vid Räddningstjänsten.

Riksväg 40 var tidigare på förmiddagen avstängd men trafiken rullar nu långsamt. Trafiken kommer snart att rulla som vanlig efter det att de förrädiska partierna saltats. Göteborgs kommuns halkbekämpning jobbar för fulla resurser.

I Jonsered var fyra bilar inblandade i en olycka. En kvinna klagade på nacksmärtor. Underlaget uppges vara glashalt. Även där ska vägen nu saltas.

Även på Västerleden har tre bilar tappat fästet och snurrat runt. När polisen kom till platsen upptäckte de att en av förarna saknade körkort.

Trafiken på Västerleden ska nu flyta igen.

– VI hade personal där men det gick att lösa ganska fort, säger en talesperson vid Räddningstjänsten.

Vägarna runt om i Göteborg uppges vara mycket hala i nuläget. Även norr om Göteborg rapporteras det om olyckor. I Uddevalla fick en kvinna föras med ambulans efter att bilen bakom inte lyckats få stopp på grund av halkan. I Trollhättan krockade två bilar på Stallbackabron.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.