Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Flera dödade i attacker i Israel

Flera personer har dödats i en serie attacker i dag mot bussar i södra Israel, rapporterar israelisk tv.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Minst sex personer dödade, enligt Reuters, i attackerna och tiotals människor skadades, rapporterar den israeliska dagstidningen Haaretz.

Haaretz rapporterar att åtminstone en av bussarna besköts av en förföljande bil, alltså inne i Israel. Israelisk militär ska sedan ha spårat upp bilen, varpå skottväxling utbröt.

"Terrorister besköt en buss på väg till Eilat och sköt en antistridsvagnsraket mot ett annat fordon. Samtidigt körde en militärpatrull på en utlagd sprängladdning", säger den israeliska militären i ett uttalande enligt Reuters.

"Roten till terrorhändelserna är Gaza och vi kommer att agera mot dem med all vår styrka och beslutsamhet. Det här är väldigt allvarliga terrorhändelser vid flera olika platser. Händelsen visar på svagheterna i den egyptiska kontrollen över Sinai och hur terrorelement där kunnat utöka sin verksamhet", sade försvarsminister Ehud Barak i ett uttalande.

Barak uppger att han har beordrat militären att jaga de skyldiga till attackerna. Säkerhetskällor uppger att skottlossningen tycktes ha kommit från den egyptiska sidan av gränsen.

Tv-bilder på den först angripna bussen visar skotthål i vindrutan och krossade sidorutor.