Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bussarna fick användningsförbud och måste nu lagas.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Flera bussturer ställdes in

Flera bussturer i Göteborg ställdes in på måndagen sedan trafikpolisen hittat mängdes av fel på bussarna. Minst sex bussar fick användningsförbud.

Trafikpolisen inledde på måndagen omfattande kontroller av bussarna i Göteborg. Under förmiddagen kontrollerades bussar vid Frölunda torg, under eftermiddagen genomfördes kontroller på Åkareplatsen och vid Eketrägatan och under kvällen på Nils Ericson-terminalen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Trafikpolisen ville under dagen inte redogöra för antalet kontrollerade bussar och antalet bussar som fått användningsförbud.

Enligt uppgift till GP fick dock fyra bussar i Frölunda användningsförbud medan flera bussar tillhörande Nobina och GS Buss fick anmärkningar och i något fall användningsförbud.

- Tre bussar som används på lin je 24 fick tas ur trafik, säger Kristian Lans, presschef på Västtrafik. Det innebar att ett par turer fick ställas in och att ett andra försenades.

Bussarna fick anmärkningar på defekt ljus, lös backspegel, klämskydd ur funktion, fel färg på blinkers och saknad utmärkning av nödutgång.

En buss som fått användningsförbud av polisen återkom efter en timma i trafik utan att någon åtgärd genomförts.

Linje 24 trafikeras av Nobina, fd Swebus.

En buss på linje 290, som körs av Nettbuss, fick tas ur trafik vid 20-tiden sedan polisen upptäckt flera fel. Bussen var nybesiktigad med anmärkning om defekt klämskydd men detta hade inte åtgärdats. Dessutom var det fel på en brandsläckare och varningstriangel saknades.

Resenärerna mot Öckerö och Burö hänvisades till taxi.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.