Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Walburga Habsburg Douglas.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Fler kan ha fått fel boersättning

Fler riksdagsledamöter kan ha fått för höga bostadsersättningar.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Till exempel har Walburga Habsburg Douglas (M) fått hel ersättning för sin bostad i Stockholm trots att det är hennes make som står på hyresavin.

Efter debatten om S-ledaren Håkan Juholts bostadsersättning har ett antal fall där riksdagsledamöter fått felaktiga ersättningar upptäckts.

Nu rapporterar TV 4 Nyheterna om ytterligare två fall där riksdagsledamöter kan ha fått för mycket i ersättning.

Förste vice talmannen Susanne Eberstein (S) har sedan 1997 fått hel ersättning för den bostadsrätt som hon köpt tillsammans med sin make som är folkbokförd i Sundsvall. Under de åren har hon fått mer än 500 000 kronor i bostadsersättning.

-Jag bor där i veckorna och på helgerna i Sundsvall. Min man har bara bott i lägenheten om det varit något speciellt som en kungamiddag, säger hon till Nyheterna.

Socialdemokraternas gruppledare Carina Moberg säger till TT genom sin presskontakt att hon har fått information av Eberstein som förklarat att det är enligt gällande regler.

Walburga Habsburg Douglas har sedan 2006 fått cirka 430 000 kronor för sitt boende i Stockholm. Hennes övernattningsbostad i Stockholm är en lägenhet där hennes man, som är folkbokförd i Mariefred, står på hyresavin.

Habsburg Douglas säger till Nyheterna att det är bara hon som har bott i lägenheten.