Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Fjärde person anhållen för Gårdstensmisshandel

Tre unga pojkar sitter sedan tidigare anhållna, misstänkta för den brutala misshandeln av en 58-årig man i Gårdstens Centrum förra helgen. Nu har en fjärde person anhållits för misshandeln, uppger TT. – En otäck händelse, till synes helt utan motiv, säger åklagaren.

Ytterligare en person har anhållits misstänkt för misshandeln på fredagskvällen den 28 september i Gårdsten i Göteborg där en 58-årig man attackerades av ett större ungdomsgäng. Det uppger TT.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Sedan tidigare är tre pojkar, 15 till 17 år, misstänkta för misshandeln.

– De sitter anhållna för grov misshandel. Det verkar vara ett helt omotiverat angrepp, säger kammaråklagare Carl-Henrik Andersson, som har hand om utredningen, till P4 Göteborg i Sveriges Radio.


Det var under måndagsmorgonen som polisen hämtade in ett antal ungdomarna i åldern 15-17 år gamla.

Efter förhör beslutade kammaråklagare Carl-Henrik Andersson att tre av dem skulle frihetsberövas, i väntan på ytterligare utredningsåtgärder. Brottsrubriceringen är grov misshandel.

Det var sent på fredagskvällen den 28 september som den 58-årige mannen blev påhoppad och överöst med slag och sparkar. Enligt vittnen skedde överfallen utan någon föregående provokation.

- Vi vill inte säga för mycket om varken de gripna eller om offret. Den här typen av företeelser är väldigt känsliga och väcker mycket oro bland allmänheten, konstaterar Carl-Henrik Andersson.


Just han har ett annat liknande fall att jämföra med.

Andersson fungerade som förundersökningsledare när det gällde det synnerligen brutala angreppet på sjukpensionären Carl-Eric Cedvander på Kortedala Torg i mars.

- Jag vill egentligen inte dra några paralleller. Det finns skillnader i agerandet. Likheten skulle väl vara att mycket unga män i grupp ger sig på en ensam, äldre målsägande.


Den 58-årige man som utsattes för misshandeln i Gårdsten klarade sig undan med lindrigare skador än Cedvander.

- Men hur det är med honom i dagsläget, det vet jag faktiskt inte, betonar åklagaren.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.