Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/8

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Filmstjärnas lyxbostad såld

Sarah Jessica Parkers bostad i Greenwich Village, New York har äntligen sålts. Bostaden låg ute till salu i över två år utan resultat. Men så tog den svenska mäklaren Fredrik Eklund över objektet och då blev det affär. Han stylade om lägenheten med nya möbler och bostaden fick en hel del uppmärksamhet i amerikansk press.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Utgångspriset var 156 miljoner kronor men priset slutade på cirka 190 miljoner.
Vart Sarah Jessica Parker med familj flyttat och vem som köpte bostaden får vi inte veta. Fredrik Eklund gick själv inte lottlös ur affären, eftersom han med 3% i provision fick över fem miljoner kronor för besväret.

Läs mer om bostaden:

I tv-serien Sex and the city bodde Carrie som spelades av Sarah Jessica Parker i en liten tvåa med kök. Ett kök som hon aldrig använde.

Men i verkliga livet bor skådespelaren Sarah Jessica Parker med sin man, Matthew Broderick, och deras barn i en stor lyxig lägenhet i Greenwich Village i New York.

Är på hela 632 kvadratmeter, och har bland annat fem sovrum, lekrum, bibliotek, bar, tv-rum och sju fungerande öppna spisar. Allt som allt har lägenheten tretton rum.

Bostaden är ett town house och sträcker sig över fyra våningar med en källarvåning som är fullt inredd. Lägenheten är inredd i en standard som många av oss bara kan drömma om. På de 632 kvadratmetrarna finns till exempel ett stort kök som "Carrie" skulle känna sig helt bortkommen i.

Om köparen har mycket kläder och skor är det inget problem. Hemmet har flera walk-in closets och dressingrooms som många kvinnor och män skulle bli gröna av avund på.

Älskar man stora fester, är det inga problem att få plats med gästerna. Det finns stora sällskapsrum och en matsal. Vill man ha fester utomhus när vädret är fint, har lägenheten en privat trädgård, men även en terrass.

På översta våningen finns ett så stort sällskapsrum att det inte är några problem att få plats med ett pingisbord.

Mäklaren Fredrik Eklund som tv-tittarna känner igen från tv-serien Million Dollar Listing New York är den som fått uppdraget.

Priset på bostaden? 156 miljoner kronor.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.