Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Filip och Fredrik | Jakten på den försvunna staden

Show

Show

Filip och Fredrik

Jakten på den försvunna staden

Scandinavium, söndag

Publik: 3776 personer.

Bäst: Samspelet mellan Filip och Fredrik. Och stans nya slogan: GÖTEBORG - låt stå änna!

Sämst: En del av musikinslagen bromsar upp showen.

Sista momentet i sista föreställningen på turnén blir att Filip och Fredrik tolkar Svensktopps-plågan Om du lämnade mig nu. Fredrik är Winnerbäck, Filip är Miss Li och en finare uppvisning i bromance har inte setts i Scandinavium sedan Håkan sjöng om sin Hurricane Gilbert.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Filip och Fredrik har gjort det mesta tillsammans sedan deras blickar först möttes över faxmaskinen på Aftonbladets nöjesredaktion. Mycket har varit bra, en del fånigt. Av bara farten har de förnyat svensk tv-underhållning och Filip gjorde den på alla vis berörande dokumentären I en annan del av Köping.

Deras barndomsstäder återkommer även den här kvällen. Det handlar såklart inte bara om att hitta en ny slogan åt Göteborg. Det klarade man av redan på Draken i våras. Nej, showen bygger på, som så mycket av det som Filip och Fredrik gör, om att blicka bakåt med mycket fniss men även en del allvar.

Nostalgi attraherar mig inte men Filip och Fredrik har kommit förbi den nivån. De saknar möjligen lite tajming och finess för att bli riktigt bra komiker men med det skulle de nog förlora det självsvängande, ping-pongande snacket som bara kan uppstå mellan goda vänner med en gemensam uppsättning signaler och koder.

Det skulle ändå vara roligt att se hur de klarar sig var och en efter egen förmåga. Jag vill veta inte bara veta vem som är Winnerbäck och Miss Li, utan vem som är Simon och vem som är Garfunkel i det här paret.

Men som svar på duons påstående om att det "säkert sitter nån jävel här, redo att bränna av två fyrar i tidningen imorgon" - jag dubblar så gärna den utdelningen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.