Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En som uppskattade zipline var Jacob, 8 år, som upplevde Costa Rica med sin mamma 2019.

FamiljeExpeditioner bidrar till att skydda regnskogar

Äventyrsresors FamiljeExpeditioner till regnskogarna i Costa Rica och på Borneo hyllas av flera resenärer. Men inte bara för resmålen i sig. "Att se djuren som finns där och kliva in i den världen… Det blir så tydligt att det här är platser som måste bevaras", säger Lotten Karlén från Pixbo utanför Göteborg.

En sen kväll i en av Borneos få kvarvarande regnskogar vandrade familjen Karlén genom den täta terrängen. Med sig hade de en guide som i mörkret pekade ut spökdjur, flygekorrar och mängder av fåglar.

– Annars är det nästan omöjligt att upptäcka djuren och veta vilka arter det är. Vi hade fantastiska lokala guider som tog väl hand om oss, säger Lotten Karlén.

Jobbar med olika naturvårdsprojekt

Under FamiljeExpeditionen till Borneo spenderas även några dagar på ön Lankayan för sol och bad.
Under FamiljeExpeditionen till Borneo spenderas även några dagar på ön Lankayan för sol och bad.

När hon, mannen Mattias och de tre tonårsbarnen Gustav, Arvid och Anna besökte Borneo med Äventyrsresor över jul och nyår förra året handlade det inte bara om häftiga upplevelser som att snorkla vid en korallö eller att se orangutanger på spännande expeditioner.

Läs mer och boka en FamiljeExpedition i Borneos eller Costa Ricas regnskogar här

För familjen blev även värdet av att bevara den kvarvarande regnskogen från skövling ytterst påtagligt.

–  Vi fick väldigt bra information av Äventyrsresor om hur de jobbar med olika naturvårdsprojekt som trädplantering och vattenförsörjning. De informerade på ett trevligt sätt, utan att pracka på. För oss är det superviktigt att våra barn fått förståelse för hur viktigt det är att vara rädda om detta, berättar Lotten.

Bidrar till att rädda regnskogarna

Äventyrsresor har sedan starten 1984 ett starkt engagemang för ekoturism och vet hur denna typ av resande aktivt kan bidra till att bevara ett lands kulturarv och dess natur.

– Genom att resa och besöka platser som till exempel Costa Rica eller Borneo bidrar vi gemensamt till att bevara djur och natur, berättar Anna Teiner på Äventyrsresor.

Späckat schema: "Ingen uttråkad"

Några som besökt Costa Ricas fantastiska regnskogar och som lockades av det rika djurlivet var Iris och hennes familj. Under den skräddarsydda resan med Äventyrsresors uppskattade guider hann de även med aktiviteter som zipline och bad i de varma källorna vid vulkanen Arenal.

– Med ett så späckat schema blir ingen i familjen uttråkad. Vi vill åka tillbaka och uppleva allt igen, berättar Iris och dottern Alva, 18, håller med.

– Jag gillade särskilt Monteverde med molnregnskogen och alla kolibrier. Där var det en skön, avslappnad stämning.