Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/15

Förundersökning inledd efter bussolycka i Borås

En förundersökning om vårdslöshet i trafik har inletts i samband med bussolyckan som ägde rum på riksväg 40 under måndagen. – Det är egentligen precis vad man kan förvänta sig när en olycka av den här omfattningen inträffar, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen i region Väst.

På måndagsförmiddagen välte en passagerarbuss över mitträcket på riksväg 40 utanför Borås. Ombord fanns 19 personer, varav en chaufför. Sju fick föras till sjukhus.

LÄS MER: Busskrasch utanför Borås – sju till sjukhus

Händelseförloppet kring olyckan är oklart, och det har ännu mest cirkulerat spekulationer kring vad som kan ha orsakat den. En teori är att bussen vält efter att ha blivit träffad av en stark vindby. Nu kan polisen bekräfta att en förundersökning har inletts i samband med bussolyckan.

– I går vid lunchtid inleddes en förundersökning med rubrik vårdslöshet i trafik, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen.

Rutin

Att man rubricerar utredningen som vårdslöshet i trafik är rutin, menar Ulla Brehm, och det betyder inte man lägger ansvaret för olyckan på någon.

– Vi har ju en hel del arbete med teknisk undersökning och förhör att arbeta med, säger Ulla Brehm.

Men det finns inga misstankar om brott?

– Det behöver det inte finnas. Utan man har det som grund.

LÄS MER: "Byglar i dubbeldäckarna kan rädda liv"