Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/7

Förklaringen till tullen: "Ska gifta mig, det blir stor fest"

Förklaringen: ”Jag ska gifta mig. Det blir stor fest” biter inte när tullarna hittar 396 liter öl, 90 liter vin och 50 liter sprit i bagageutrymmet. Numera är 38-åringen dessutom singel.

Bussen var på väg hem från Tyskland när tullen gjorde sin kontroll. 38-åringen från Halmstad gjorde anspråk på en så stor andel att tullarna började ställa frågor.

Det stundande bröllopet synades i sömmarna och verkade faktiskt en smula tveksamt. Själv sade 38-åringen att det skulle bli stor fest, med flera hundra gäster. Hyrd lokal och stor glädje.

Maken: Kanske 40 gäster

Den blivande maken, 38-åringens dåvarande sambo, blev uppringd innan paret hann synkronisera berättelserna och berättade i stället om en mindre tillställning, hemma i lägenheten i Halmstad. Kanske 40 gäster.

Men visst, giftermål skulle det bli. I alla fall en slags förberedande fest. Papper och sådant skulle de ordna senare, liksom hindersprövning och vigselförrättare.

Ny version

Summa summarum, när allt var utrett satt 38-åringen i klistret. Gemålen hade flyttat och då kom det fram en ny förklaring, det var de andra på bussen som övertygat henne om att ta på sig mängderna vid en eventuell kontroll.

Motprestationen från resenärernas sida var att hon då skulle få behålla alkoholen. 

Nu åtalas 38-åringen för smuggling. Nekandet biter inte på åklagaren, som anser att det rör sig om ett uppsåtligt brott. Fälls hon häller staten ut all dricka i avloppet.