Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Åsa Vilu, områdeschef för sociala området på Göteborgs Stadsmission.

Företag sluter upp för att stötta under krisen

Alla vi som bor, växer upp, lever våra liv och arbetar i Göteborg mår bättre i en jämlik stad där varje människa har en plats i samhället, säger Åsa Vilu på Göteborgs Stadsmission. Detta gynnar även näringsliv och affärsidkare, som idag är väl medvetna om att en jämlik stad är positivt även för deras branscher.

Åsa Vilu, områdeschef för sociala området på Göteborgs Stadsmission oroar sig över ett ännu mer ojämlikt  samhälle i kölvattnet av coronapandemin.

Samtidigt ser vi att många göteborgare och lokala företag kraftsamlar och ställer upp både för varandra och behövande i en mycket svår tid. 

– Vi möter idag väldigt många företag som vill vara med och stötta samhällets mest utsatta som far extra illa i den här pandemin. Man förstår att samhället och välfärden inte klarar att ställa om så snabbt som vi på t ex Stadsmissionen kan göra och man väljer då att stötta oss både ekonomiskt men också med hjälp av volontärer. Vi är djupt imponerade och tacksamma över det stöd vi får av både nya och gamla företagsvänner, säger Åsa Vilu.

Stadsmissionen möter dygnet runt, 365 dagar om året människor som lever i stor utsatthet. Det handlar om fattigdom, hemlöshet och om människor som fallit igenom ett alltmer grovmaskigt skyddsnät. Pandemin gör att det blir särskilt tufft för människor som redan har det mycket svårt. Trångboddhet, svårigheter att genomföra gymnasiestudier hemifrån, barn som hålls hemma av oro, är bara några exempel.

– Vi möter idag allt fler nya besökare som blivit varslade och som inte har några som helst marginaler. Och vi ser att detta bara kommer öka och det är givetvis mycket bekymmersamt att ännu fler människor tvingas ut i ekonomisk utsatthet.

Företagen stöttar

Göteborgs-Posten själva är en av verksamheterna som stöttar Stadsmissionen och som hjälper till att förmedla Stadsmissionens kärnuppdrag, till exempel genom olika samarbeten och uppmärksamhet.

– Vi på Stadsmissionen är oerhört tacksamma för det stöd vi får av både privatpersoner, företag och andra gåvogivare. Vi är helt beroende av detta för att kunna bedriva vårt arbete bland samhällets mest utsatta. GP är en mycket viktigt samarbetspartner för att vi också ska kunna bedriva delar av vårt viktiga påverkansarbete, och vara en röst för dem vi möter och som inte annars hörs och syns

Och från Göteborgs-Postens sida ser man det som en självklarhet att uppmärksamma företag som behöver det under svårare tider.

– Stadsmissionen gör ett mycket viktigt arbete och är en av de organisationer GP har varit med och stöttat under många år. Det är fortsatt viktigt för oss att stötta och bidra till att göra den stad där vi lever och verkar till en bättre och mer jämställd plats för fler, säger Josefin Meyer, marknadschef GP. 

– Stadsmissionen vilar på tre ben, förklarar Åsa igen. Vi jobbar med såväl akuta som långsiktiga insatser på individnivå men också med ett viktigt påverkansarbete för att kunna förändra de strukturella orsakerna som ligger bakom varför människor hamnar i utsatthet. 

Vill du stötta Göteborgs Stadsmission? 
Swisha till: 90 01 702

Läs mer om vilka andra organisationer GP stöttar.