Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Förbättrat digitalt stöd gör skolan mer effektiv

Vi lever i ett samhälle där digitaliseringen påverkar skolan i större omfattning än tidigare. Det finns stora vinster med digitaliseringen när det kommer till verksamhetsdrift. Genom rätt systemstöd för administration kan verksamheten effektiviseras, felaktig hantering minimeras samtidigt som det frigörs tid.

En ökad digitalisering kan ge skolan och dess personal stora fördelar. Genom att effektivisera den administration som utförs i verksamheten med hjälp av digitala verktyg sparas både tid och resurser. Dessutom kommer snart dagens elever, som är uppvuxna med digitaliseringens alla fördelar, komma ut i arbetslivet och för att locka dem kommer det att krävas att man är en attraktiv digitaliserad arbetsgivare

– Det finns en stor fördel för skolor att införa mer systemstöd än man har idag. Vi märker att många skolor fortfarande hanterar mycket inom administration manuellt. Genom rätt digitala verktyg effektiviseras verksamheten samtidigt som man på ett helt annat sätt kan säkerställa att all hantering utförs korrekt, säger Joakim Abrahamson, Sales Manager på Hogia Public Systems AB.

Med Hogias system som är anpassade till skolans verksamhet kan det administrativa arbetet göras smidigare och säkrare, som exempelvis vid hantering av ferielönsberäkning, reseräkning, utläggshantering och tidrapportering. 

– Med våra digitala verktyg förbättras och förenklas arbetet och skolpersonalen kan minska den tid som läggs på administrativa arbetsuppgifter. Även dialogen med elever och föräldrar kan förenklas och säkerställas, exempelvis tack vare vårt verktyg för digital signering vid dokumenthantering som kräver föräldrarnas underskrift, berättar Anna Nyqvist, Account Manager på Hogia Public Systems AB.

Läs mer här.